Reportatges de projectes singulars premiats

Descobreix projectes premiats que inspiren i transformen.

BARRIS 10

CE Pla Estany

Premis PCEE 2022

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert, inclusiu, que utilitza la promoció de l’activitat física i l’esport en la infància i l’adolescència amb l’objectiu de potenciar la cohesió social i crear un clima de convivència òptim al municipi de Banyoles.

El programa, coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI) està ideat per dotar als infants i adolescents d’eines per adaptar-se al seu entorn socioeconòmic, cultural i familiar, i alhora desenvolupar conductes de promoció de l’estat de salut.

3 EN 1 MOTRIU

AEE Institut Sol de Riu (Alcanar)

Premis PCEE 2022

El projecte 3 en 1 motriu, amb una visió particular i global de les activitats del PCEE, que més enllà de tenir sentit individualment (cadascuna a la seva parcel·la) de forma conjunta actuen de veritable lubricant (3 en 1) del sistema esportiu, en 3 aspectes: combatre el sedentarisme i facilitar la integració social, potenciar la pràctica de les noies, i realitzar una activitat física inclusiva en relació a la discapacitat.

El sentit més ampli del projecte es basa en què en el marc d’un centre educatiu l’activitat física només pot ser integradora, inclusiva i no sexista.